Graviditetskalender och annat bra för dig som är gravid finns hos Allt för föräldrar.

onsdag 3 november 2010

Skön dag.

Varit en lugn och skön dag idag. Cosmos och jag har soffat hela dagen under en filt. Mumsat hallon, äpplen, fiskpinnar och sallad med äppelcidervinäger på. Ja, inte att förglömma saltgurkan... Hahahaha....
Har sett två filmer och snyftat ordentligt. Kan varmt rekommendera filmen Dear John. Så fin och härlig film. Snyft...

I eftermiddag ringde en vän till mig som jag inte träffat på ett helt år... Va kul!!! Vi skall ut och äta nått gott i kväll. Skall bli otroligt trevligt. Hoppas illamåendet bara håller sig i chack. Inte tänka på det är väl kanske ett knep. ;) Eller vad tror ni. Svårt att låta bli bara. Det är ju liksom där, även om det är 80% bättre än för några veckor sedan. Då ville jag bara sova.

Har för förtsta gången på flera veckor sminkat mig ordentligt och känner mig som en kvinna rent av i kväll. Min sambo och extradotter kommer inte att känna igen mig... Fnissar... Orken har liksom gått till annat än detta tidigare. Hoppas att det kan bli lite bättring på det framöver, för man blir lite piggare av att se sig själv i spegeln nu. Största problemet blir nog klädvalet för kvällen.... Hmmmmm .... Det är eko i garderoben... Hohoooooo!!! Det får helt enkelt duga med det som finns. Men det skall bli sååå kul att komma ut och göra nått. Se annat än soffan, sängen och väggarna här hemma.

Puss och kram på er!!!

måndag 1 november 2010

Tack söstra mi!

Tack söstra mi Jezzie för den fina gåvan. Den kommer att bli väl använd och uppskattad. Blev så glad så jag fällde en liten tår... Älskar dig!

Idag har jag tagit mig iväg på terapi jag går på. Jobbigt, men bra. Hoppas att må bra när bebisen väl kommer. Slocknade dock som ett ljus direkt efter jag kommit hem därifrån och fått i mig lite lunch. Vaknade först när Pelle och Indra kom innanför dörren och upptäckte att det var precis kolsvart i lägenheten. Men känner dock fortfarande att jag kommer kunna sova i natt, fortfarande trött.

Magen har mått bra idag. Ligamenten vet man dock att de existerar med råge. *skrattar* Man reser sig inte upp sådär jättefort numera, inte ostraffat iallafall, AJ.
Dricker som en kamel. Törstig hela tiden. Tyvärr resulterar detta i kisspaus var 60:e minut varje natt. Suck. Inte kan man låta bli att dricka.

Min terapeut frågade hur långt jag hade kvar idag, då magen börjar synas så mycket som den gör. Wow, det är många månader kvar. Hon fnissade lite och sa: undra hur du kommer se ut i mars?! Jag skall ju ha i april. Mmmm, hoppas man inte blir som ett hus bara. *skratt* Men gärna hur stort hus som helst så länge bebisen är frisk och mår bra. Det är det som är viktigt just nu.

Måste bara berätta om min älskade sambos kommentar. *asg* Jag är ju inte särskilt sexig eller pigg och läcker direkt just nu. Trött illamående och en utväxt i håret så jag ser ut som en skunk. Har färgat svart hår som växt ut och i grunden är jag ju mellanblond.
Kommentaren: Vad skall du klä ut dig till i halloween, dig själv?! *asg* Love u to babe..... Men jag förstår skämtet...

Kramisar

söndag 31 oktober 2010

Stämmer sjukt bra... *skrattar*

V 15

Barnet
Fostret kan suga på fingrarna. Huden är fortfarande mycket tunn. Barnet börjar lagra kalcium för att utveckla skelettet. Fostret har i princip formats färdigt. Även ansiktet är klart och tydligt, men öronen utvecklas fortfarande lite. Barnet kan hicka. Om du känner fosterrörelser nu kan det kännas som regelbundna tickningar i magen som pågår i några minuter.

Mamma
Eftersom fostret lagrar kalcium kan du under den här perioden bli sugen på mjölk. Drick gärna mjölk både nu och senare. Ditt hjärta har växt och har nu 20 procent högre kapacitet för att klara syretillförseln till både dig och fostret. De flesta har nu vuxit så mycket att kläderna börjar bli för trånga. Psyket påverkas allt mer. Många känner sig svartsjuka och drömmer starka livliga drömmar.

Pappa/partner
Stundtals kan det vara besvärligt att leva med en gravid kvinna. Humörsvängningarna kan periodvis vara stora. Ena stunden kan hon vara hur glad som helst, nästa stund kan allt vara botten. Eftersom du står närmast kan du få klä skott för en del av hennes nedstämdhet. Du kan påverkas av detta och själv bli både ledsen, arg och frustrerad och undra hur det här ska gå. Det ligger säkert något i det din partner känner men irritationen eller ledsamheten kan vara oproportionerlig i relation till vad det gäller. Försök ha överseende. Orsaken ska tas på allvar men undvik att nämna att det rör sig om hormoner. Som ett stöd för dig själv kan du försöka sätta det i proportion och inte låta det påverka er relation allt för mycket.

Samma samma

Mått illa och legat hela dagen på soffan. Måste bara erkänna att saltgurka börjar bli det bästa jag vet... Guuuuuu va gott... Mumsat en hel burk på två dagar... skrattar...

Lite ledsen att höra att vissa inte uppskattar mitt sätt att lägga fram gravid-nyheten... Blev innerligt ledsen. Jag skrev på Facebook , så alla fick veta på en och samma gång. Endast mina allra, allra närmaste har vetat om detta sedan några veckor tillbaka.. Men då jag har blödit i början, har jag inte velat berätta innan vecka 13-14 eftersom missfallsrisken är som störst då. Har varit orolig och inte ens bloggat innan denna vecka av samma anledning... Hur berättar man i dagens samhälle????? Hur väljer man vilka man berättar för först och hur???? Vad är rätt sätt???? Till alla som känner sig träffade kan jag inte annat än att be om ursäkt för mitt val....

I kväll kom lilla Indra till oss, Pelles 7-åriga dotter. Det är pappa-vecka. Skall bli mysigt att ha henne här. Behöver lite energi bara. Tempot ökar ju en aning. *ler* Hon ser mig som extramamman i myskläder, liggandes på soffan och flämta och sova. *skratt* Stackarn.... Pyssel extramamman har gått i tillfällig ide.

Fortsatt söndagsmys...
Kramar