Graviditetskalender och annat bra för dig som är gravid finns hos Allt för föräldrar.

onsdag 24 november 2010

Hjärtljud.

Fick lyssna på bebisens hjärtljud hos barnmorskan idag... Det var lika full rulle där inne idag som på ultraljudet igår... Hon sa som den andra barnmorskan igår, att det kommer bli en livlig krabat. Det bara skrapade i maskinen som lyssnade efter hjärtljuden då bebisen sparkade så dant. Hihihihi... Hjärtslagen låg på maxgränsen för vad de får på 160 slag. De skall ligga mella 120-160 slag.

Blodtrycket och blodvärdet var bra... Allt som allt från inskrivning har jag nu gått upp ca 4 kilo på ca 3 månader. Min livmoder är något större än normalt i denna vecka. Den når nu upp till naveln, vilket åxå kan förklara varför min mage ser så stor ut redan. Vissa har frågat om det är två.

Barnmorskan rekommenderade mig att prata med sjukgymnasten i kommunen som informerar om smärtor/krämpor under graviditeten då jag har känningar i svanskotan, som tydligen handlar om de bakre ligamenten. Man träffas en lite grupp och får info om vad man kan känna/förvänta sig som är normalt. Man kan ställa frågor mm.

Har haft lite mensvärk av och till. Lite var ok, men blir det mer skulle jag söka akut för att kolla upp det. Inte för att jag är orolig nu, men skriver detta för jag vet att det finns några gravida som läser bloggen och åxå har funderingar.

Snart skall lilla Cosmos iväg till doktorn och bli vaccinerad. *skrattar* Jag far mellan hemmet och olika vårdinrättningar...

Puss och kram

tisdag 23 november 2010

Ultraljud

Idag har jag varit på ultraljud. Wow, vilken vilding det kommer bli. *skratt*
Barnmorskan hade problem att mäta lårbenet då bebisen sparkade, sparkade och sparkade. Fick ta en paus med det och mäta huvudet först i stället... Var ett riktigt gympapass därinne.
Allt såg idag bra ut trots att hon inte kunde kolla hjärtat riktigt. Vi fick en ny tid om två veckor för en extra koll. Då kanske bebisen vill visa vilket kön det har med, då vi är riktigt nyfikna!
Men va härligt det var att se!!!! Snyfft... Så fin!!!!!!

söndag 21 november 2010

Händelserikt...Tack!!!

Igår var en riktigt händelserik dag. Min sambos mamma, syster, systerdotter, brors fru med dotter hade tjejdag med Indra. Jag vart åxå bjuden. En helt fantastisk dag! Indra fyllde år i september och fick pengar i present. Det bestämdes att hon skulle handla kläder och några leksaker eller sånt hon önskade denna dag. Indra älskar kläder! Blev mycket sådant. Hon var heeeelt lyrisk när hon manekängade för pappa när hon kom hem. Å favoritdockan fick sig nya kläder med. Dessa var åxå tvungna att manekängas, då även framför spegeln. *ler* Dock har hon svårt att visa denna glädje i stunden när hon är bland folk och får presenter ibland. Men tro mig. Skulle ha filmat henne när vi kom hem. Tack allihop, ni förgyllde verkligen hennes dag!!!! Tack även för att jag fick dela denna dag med er!!! Ni är underbara allihop! Är så glad att få vara en del av er "familj"......♥

Kvällen avslutades i underbara vänner lag. Tack Jenny, Klas och Ebba för en super trevlig kväll, med helt fantastisk mat! Indra somnade i bilen och var svår att väcka när vi skulle av med kläderna till natten... *skrattar* Men hon hade jättetrevligt med Ebba och er. Love U! ♥

♥Puss och kram♥