Graviditetskalender och annat bra för dig som är gravid finns hos Allt för föräldrar.

torsdag 18 november 2010

Hurraa!!!

Det rör på sig nu. Är helt säker. Igår kväll fick jag en dutt inne i magen så jag for en decimeter från sängen. Wow... Blev superskrämd/förvånad och sedan lycklig. Har känt lite idag med. Men bara några enstaka små duttar per dag. Oftast efter kl 19.00-tiden. Då är det fart framåt i magen så mamma får känna. Dock känns det inte utanpå magen ännu. Men så skönt att veta att den rör sig där inne.

Mått illa idag med. Fortfarande svårt att äta på dagarna. Försöker, men får ta igen det på kvällstid sedan. Tidigare mådde jag alltid illa på em-kvällen, men nu tycks det vara mer mitt på dagen. Kanske för att jag just har svårt att äta och därför mår illa.
Fått lite små-dille på filmjölk igen. Inte så konstigt då bebisen lagrar calcium just nu...

Snart dags för ultraljud. Mindre än en vecka kvar... Längtar!!!

Sovit dåligt i natt dock, inte för graviditeten. Vakat på min lilla katt Cosmos. Hon har ju hjärtfel och får medicin varje kväll för det. En medicin som skall lugna hjärtat och försöka att det inte blir jätteförstorat. Men igår kväll gav jag henne medicinen och gick in och borstade tänderna. När jag kom ut sa Pelle att han åxå gett henne.... Puh, vad nervös jag blev. Fick tag på en veterinär dock och hon sa att jag fick komma in med henne om hon skulle bli dålig. Hjärtat och blodtrycket kunde sänkas ganska kraftigt, men hon trode inte det skulle vara någon fara för hennes liv. Men jag vaknade en till två gånger i timmen för att kolla hennes andning och peta på henne så jag fick se att hon levde. Plutta... Hon var helt utslagen och lealös i natt... Men idag har hon mått bättre. Sover dock hela tiden och pratar inte mycket med mig. Men hon mår bra...

Puss och kram

tisdag 16 november 2010

Vart är aptiten???

I flera dagar har jag kämpat med aptiten. Inget smakar speciellt gott längre. Hur kommer det sig??? Har dåligt samvete över att jag inte ätit så mycket som jag borde i ett par dagar. Har helt enkelt inte varit speciellt hungrig. Å maten smakar konstigt i munnen. Helt skumt... Borde vara tvärtom tycker man. Önskar att jag hade en kock full-time så Pelle kunde få lite avlastning på kvällarna och jag fick fina lunchen utan att äcklas redan vid tillagningen vissa dagar... Keep dreaming... Är så lycklig över Pelles mat på på kvällarna så ni kan aldrig ana. Supermannen här hemma...

Varit trött några dagar igen och mått lite illa... Magen spänner upp sig som tusan nu. Tycker den har svält upp på bara ett par dagar. Stickningen som jag haft på ett ställe i livmodern är tillbaka. Vet ännu inte vad det är. Men inget farligt. Vet fler som känt exakt samma sak.

Igår var jag på ögonmottagningen på lasarettet. Var tvungen att kollas speciellt då jag har för högt prolaktinvärde. Har medicinerats för det i många år, men när man är gravid får man ej ta dessa tabletter. Då kan det växa till en tumör i hjärnan som trycker på hypofysen och synnerverna. Läskigt. Men syntestet såg bra ut så jag kunde andas ut. Blir antagligen en till sådan undersökning innan förlossningen. Sedan nya blodprover och magnetröntgen efter antar jag. Får bara se upp om jag får synrubbningar eller kvarstående huvudvärk.

Är så sällskapssjuk just nu... Trött men längtar så efter vissa vänner så det värker i hjärtat...

Puss och kram