Graviditetskalender och annat bra för dig som är gravid finns hos Allt för föräldrar.

fredag 8 april 2011

Sömn.

Äntligen en natt med lite sömn. Vaknade dock i morse vid fyra, dyngsur av svett och frossa. Var bara att hoppa i badet och värma sig igen. Satt sedan i soffan till sambon vaknade innan jag kunde sno hans varma torra sänghalva när han stack till jobbet. Vaknade åter igen dyngsur och frossig några timmar senare...Blev en lång dusch igen... Suckar. Hoppas dessa svettningar ger me sig snart. Är så trött på att duscha. Förr var det underbart, men idag känns det bara som ett måste, ett nödvändigt ont fast man är så trött så man kan svimma.

Känner mig sjukt sårbar just nu. Tappade en lagning i förrgår. Det raserade hela min värld. Fått en tid på måndag till tandis här i Visby. Har så dåliga erfarenheter sedan barn, så jag är livrädd för att laga tänder. Men jag vill heller inte riskera att få tandvärk som nysnittad med en liten bebbe.

I kväll är det fredagsmys med la familja här hemma. Hemmagjorda hamburgare blir det. Mums. Ser fram emot det.

Hoppas ni får en fantastisk helg alla.
Puss och kram

onsdag 6 april 2011

Sammandragningar bara i ryggen

Sitter här efter en natt av fruktansvärda sammandragningar i ryggen. Känner inte av nån mensvärk utan allt sitter i njurhöjd och molar som tusan... Ajjjj.... Vetekudden har varit min kompis i natt med lite tårar och känslan av ensamhet i smärtan. Blir så känslig...

tisdag 5 april 2011

Bebis har hicka varje kväll och dunkar huvudet i mitt bäcken... Känns lustigt... Mamma äter sötsaker på kvällarna, så fostervattnet blir antagligen extra sött och smaskigt... Hihihi
Hoppas på sömn i natt. Vill inte ta sömntablett i natt igen. Men ryggen säger sitt i kväll... Aj aj...

Mediciner

Glömde berätta tidigare. Har tydligen inte varit så rörigt mellan läkare vad de sagt om mina antidepressiva (Venlafaxin). De har bara förklarat väldigt luddigt och klumpigt för mig. Jag har själv nu valt att gå ner en tablett. 75 mg. Har ätit två*75mg hela graviditeten och sista läkaren jag pratade med på psyk sa att jag skulle kunna fortsätta så om jag ville. Men jag ville testa. Det har gått ok. Får otäcka stötar och yrsel i skallen, men det går ok ändå. Jag kommer även fortsätta amma (om jag kan) trots att jag tar denna tablett. Blir en naturlig nertrappning för bebben med då.
I natt somnade jag på Propavan. Läkare och min psykolog har tjatat på mig att ta det, för att få sova ibland, men jag har varit lite motsträvig. Men va skönt det var. Har i yran varit upp och kissat, men kunnat somna om snabbare iaf. Det skall tydligen inte påverka bebisen alls.
Hu, känner av mer och mer värk i magen hela tiden. Mensvärksliknande. Tycker att magen är hårdare hela tiden nu. Även om den är mjuk enligt förlossningsläkaren. Man känner tydligt bebisens konturer och jag klappar den i rumpan lite lätt varje dag. Hihih... Rumpan sticker upp precis i mellangärdet. Ibland spjänar hon med benen så rumpan riktigt trycks upp. Då kan jag säga att maten åker mer eller mindre berg och dalbana. Annars tycker jag att halsbränna har varit lugnt. Mer att jag får uppstötningar.
Undrar lite bara hur man vet att man läcker fostervatten eller flytningar?! Är fostervatten slemmigt... Hahahaha, ursäkta ordvalet och min äckeltanke...

Finns så mycket jag skulle behöva göra hemma, men jag klarar helt enkelt inte av det längre. Får megaont. Ett tips är att förbereda så mycket man kan och framför allt ha hjälp innan sista månaden. Nu orkar man bara inte. Visst är det olika. Känner många som tränat och jobbat fram till samma dag som bebisen kommit, min mamma tex och även min extradotters mamma. Men det är inte alla förunnat. Skulle gärna vilja tvätta upp min kudde och täcke innan bebisen kommer. Svettas nå kopiösa mängder på nätterna. Likaså skulle det vara trevligt att sopa av på uteplatsen och tvätta av utemöblerna så man kan gå ut och sätta sig. Men klarar inte det just nu. Måste be om hjälp. Skulle även vilja tvätta madrassen till vagnen då vi köpt en begagnad vagn och vår lilla dotter skall få sova i barnvagnen bredvid sängen första tiden. Vår spjälsäng var alldeles för liten till den madrassen vi köpt. Bebisen skulle bara ha rullat runt i sängen och det vågar jag inte riskera. Skall försöka sälja spjälsängen på blocket nu. Nästa person kanske köper en passande madrass till den. IKEA måste ha ändrat måtten på sängarna. IKEA:s nya sängar är flera centimeter större och så även madrasserna.

Märker att killar och tjejer har otroligt olika prioriteringar vad gäller barnafödandet och allt omkring. Min sambo är inte "boa"-typen som beskrivs, då killar renoverar mm. Jag har tagit både den rollen och min mammaroll. Lite jobbigt att tänka olika. Han är mer chilla-människa än jag. Jag vill ha mer ordnat och tryggt ikring mig. Inget ont mot min sambo alls, han är underbar på alla sätt och ställer upp och hjälper till med mängder här hemma. Han tycker att jag är för kontrollerande i stället. *skrattar* Ville bara poängtera för er läsare att det är stor skillnad på pappor och pappor, men att inget är fel. Man läser ju bara om den "boande" pappan jämt.

Nu lite kaffe...
Puss och kram

måndag 4 april 2011

Legat inne på förlossningsavd

Förlossningen på observation hela dagen.Ingen bebis ännu.Sammandragningar som satt i konstant i ryggen och magen. Blev kollade både jag och bebben med div sladdar, blodprover, urinprover och jag fick en spruta som gjorde att sammandragn la sig. Sedan legat där och sovit hela dagen. Känner mig riktigt fresh nu. Har nog haft mer ont i flera dagar än vad jag fattat själv, för vilken skillnad det är nu...