Graviditetskalender och annat bra för dig som är gravid finns hos Allt för föräldrar.

lördag 19 februari 2011

Packat, funderat men nu tröttare än tröttast.

Idag har jag packat, vilat, ätit och packat lite till. Fått ihop några flytt-kartonger, men det går inte vidare fort. Får snabbt sammandragningar. Smärtsamma sammandragningar. Då är det bara till att vila igen. Sett lite skidor på tv av och till. Ser verkligen fram emot flytten, eller att flytten skall bli klar. Längtar efter att få boa och komma i ordning. Nu i kväll, känns det verkligen att man gjort saker. Är sjukt trött och kommer alldeles snart krypa ner i sängen. Sover ganska dåligt varje natt. Ligger jag på sidan, sparkar bebisen hårt, ligger jag på rygg så får jag ont i magen, ryggen och fötterna domnar bort. Kisspauser var annan timme underlättar inte för sömnen. Bebisen kan spjäna till på kisseblåsan så det blir akut uppvaknande och toalettrunda... Skrattar... Busbebis... Åååååååååååå, vad jag läääääängtar nuuuu!!!!!! Vill se hur bebisen ser ut, känna doften, hålla bebi i min famn..... Vårt lilla kärleksknyte... Älskar dig!!!

Frukt, frukt och frukt i massor. Skulle kunna leva på bara frukt och äppeljuice nu. Päron, kiwi, apelsiner, grape och druvor... Hysteriskt sug!!!

Nej, en apelsin och sedan sova...

Puss och kram alla!!!

fredag 18 februari 2011

Här går det undan...

Jisses vad saker det händer.
Vi har fått tag på en fyra nu och flyttar första helgen i mars. Shit, hur det nu skall gå till. Jag som är en "kan själv" person och vill klara det mesta själv. Nu måste jag förlita mig på andra. Får sammandragningar så fort jag gör något litet. Läkaren säger till mig att vila när de kommer... Oj, oj... Har två veckor på mig nu att plocka. min sambo jobbar i veckorna, men han är fantastisk, så jag lägger mycket tillit till honom. Jag skall försöka allt vad jag kan.

I dag blev det klart att jag kommer få bli snittad. Troligtvis blir det den 25e April. Om inte babyn vill komma innan förstås. Kan ju hända att det blir akut snitt eller vanlig förlossning då... Skall få träffa narkosläkare om några veckor. Vill ju gärna vara vaken när snuttan kommer. Men vet ju inte om det går att sticka i ryggen och få ryggbedövning. Är livrädd för ryggbedövningen. Min rygg är som sagt ett eget kapitel.
Men herregud, vad jag känner mig jobbig. Kräver både det ena och det andra. Stackars läkare... Kan inte ha det lätt med mig... ser hur trött han blir på mina önskemål och krav... Lider med honom samtidigt.

Baby sparkar, bökar och sprattlar dygnet runt nu. Undrar hur hon orkar. Frågade läkare om hon kunde vara stressad, men han var inte oroad för att det skulle vara nått galet. Busfröken därinne...
Mina tuttar ömmar och läcker vissa dagar. Men detta kan hända redan från andra månaden i graviditeten sa min BM.