Graviditetskalender och annat bra för dig som är gravid finns hos Allt för föräldrar.

tisdag 30 november 2010

Lugna puckar!

Inte mycket händer. Haft mycket ont i huvudet och låg hela dagen igår, samt hela natten. I morse var jag piggare. Tog äntligen tag i och fick tag på försäkringskassan. Min sjukskrivning tar slut i juni. Å jag får barn... Men vad händer sedan?! Arbetsträna fungerar inte alls. Hur skall de kunna bedöma min arbetsförmåga?! Är super nervös... Denna enhet är ju inte helt enkel, med massa regler och annat, då till och med de mest sjuka måste ut i arbete. Räknar mig dock fortfarande till noll vad gäller arbetsförmåga. att krascha med en lite bebis på ena armen ser inte jag som en positiv bit i livet... Livrädd!!!

Det bufflar på i magen och jag vet inte riktigt vad det är jag känner. Ibland känns det som barnet gör ett varv runt och spjänar emot inne i magen. Men kan man känna det redan??? Eller är det nått annat man känner. Känns helmysko. Annars väldigt lite rörelser som jag känner ännu. Längtar efter mer. Någon liten dutt vissa dagar bara.

Äntligen kan jag klara en natt med att bara gå upp och kissa tre gånger. Blir lite bättre sömn. Men får se hur länge det håller i sig innan trycket på livmodern ökar igen. Men å andra sidan är jag rätt van nu.

Skall snart lägga ut en ny magbild igen.

Må gott alla
Puss och kram

söndag 28 november 2010

Hej å hå... Vecka 19...

Tiden rusar iväg emellanåt.
Redan fyra dagar sedan jag skrev här senast. Inte mycket händer just nu. Mina akuta cravings har lagt sig smått. Det som är just nu är suget på Oboy. Bebisen behöver kalcium. Saltgurkan är mums, men inte ett måste till varje mål mat längre. *skratt*
Magen växer i lite lugnare tempo just nu märker jag. Känner mig lite mindre svullen just nu. Men ack vad man känner sig osexig och hemsk. Börjar känna av ryggen mer och mer på ett annat sätt än min vanliga ryggvärk jag lidit av i 23 års tid. Känns mycket när jag stått eller gått en stund och har haft en del yrsel på sista tiden. Det skall enligt bm släppa framöver.

*skrattar* Hur får man på sig skor och strumpor när magen är större?! Hur tar man sig upp ur badkaret?! Vad gör man för att inte vara klumpig och ha ner allt i sin väg, då man inte är van vid en mage som står ut....Hahahahaha..... Hjälp... Jisses vilka problem va.... Värt var enda sekund!!!!!!!!!!!!!!

Illamående kommer och går. Samma med smärtor i magen. Svårt att veta vad det är som känns ibland. Bebisen har inte gett sig tillkänna varje dag nu heller. Går dagar då man funderar om allt står rätt till. Men bara försöka slappna av och ha tilltro.

Har lyckats få upp lite stjärnor  och nya gardiner i några fönster. Blev så trivsamt och mysigt.

Advent idag och inne i vecka 19 äntligen. Dock 18 hela veckor.

Puss och kram i vintermyset...