Graviditetskalender och annat bra för dig som är gravid finns hos Allt för föräldrar.

lördag 22 januari 2011

Lördag kväll.

Här sitter jag en lördag kväll med katten över ena armen och är oerhört tacksam för ett inlägg jag fått som kommer få mig att stå på mig ännu mer för att få kejsarsnitt, eftersom jag har min dåliga rygg.
Känner av ryggen mer och mer vissa dagar. Ibland när jag vänder mig i sängen, hugger det vid svanskotan så hela högra benet låser sig. Oerhört smärtsamt. Man blir alldeles fast och orörlig tills det att det släpper. AJ! Men antar att det är ganska normalt och att jag får börja vänja mig. Har varit glad att min "normala" kroniska smärta har hållit sig hyfsat i schack ännu så länge.
Har nu fått en tid till Aurorabarnmorska. Är helt övertygad om att hon kommer försöka ge mig skuldkänslor och försöka övertala mig till vaginal förlossning. Men jag kommer inte ge mig. Hela min kropp och mitt mentala väsen skriker stop, lyssna på mig!!

I dag har varit en riktig slöa-dag med sambon. Har sovit i soffan, sett på skidor på tv och ätit om vart annat. *skrattar* Saknar dock att gå ut med vänner och dansa.
Baby har bökat hela dagen idag. Riktigt så man har sett hur magen har guppat upp och ner. *ler* I förrgår var jag orolig som tusan. Baby hade valt att ha en vilodag och var otroligt stillsam. Gissa om jag blev nervös... Men det är nog bara så att jag måste vänja mig vid att oro är en del av graviditeten. Från dag ett...

Hoppas alla ni underbara läsare har en fantastisk helg.

Puss och kram

onsdag 19 januari 2011

Läkarbesök

Var på läkarbesök igår. Fick alla provsvar. Levern, gallan och urinet var helt ok. Skönt! Inte för att jag trodde nått annat heller. Har en heeelt underbar läkare här i Visby. Olof Stephansson. Rekommenderas skarpt. En av de absolut bästa läkare jag någonsin träffat och då har jag med ryggbesvär och psykiska besvär träffat mååååånga skall ni veta. Han är lugn, förstående och lyssnar, dessutom så fantastiskt kunnig och förstroendeingivande.

Igår handlade diskussionen mycket om födsel, då jag har problem med ryggen. Har kronisk smärta, nervsmärta i ryggen sedan 23 år tillbaka. Diskbrock och scolios. Tanken på att det eventuellt kan bli sämre och värre smärta efter förlossning är inget jag vill riskera och det leder till mycket oro och ångest och jag känner mig stressad över det. Kommer eventuellt få kejsarsnitt, men måste först gå till aurorabarnmorskorna och se alternativen, samt få information och se förlossningssalar, samt salarna för kejsarsnitt... Detta gör alla blivande föräldrar. Fick remiss dit. Sedan eftersom jag vill bli snittad, fick jag remiss till narkosläkare för diskussion om planerat snitt och hur det skall gå till. Jag vägrar få sprutor i ryggen så att vara vaken är inget alternativ. Jag vill bli sövd även om jag avskyr att bli det. men vi får se vad som kommer att hända. Det är ett steg på vägen iaf.

Puss och kram