Graviditetskalender och annat bra för dig som är gravid finns hos Allt för föräldrar.

lördag 30 oktober 2010

Ush!

Dagen har jag tillbringat helt i vågrätt läge. Mellan soffan och sängen. Lite filmmys under dagen med sambon.
Mått vansinnigt illa under dagen och knappt fått i mig nått alls. Jobbig lördag.

Ringde sjukvårdsrådgivningen igår kväll. Hade så ont i magen. Konstig molande värk på vänster sida i livmodern och dessa stickningar på höger sida, jag beskrev tidigare som drar ner i underlivet. Inget liknar den typ av växtvärk jag haft fram till igår. Blev lite orolig. Fick prata med förlossningen. Hon kunde inte säga exakt vad det var, men trodde som jag anade att det rörde sig om växtvärk, då bebisen växer snabbare i perioder. Jag fick åka dit, men kände att det inte var jätte akut. Mest oro då jag inte varit gravid förr och inte vet hur det skall kännas. De flesta jag känner har inte haft ont av just växtvärk... Mått bättre med magen idag dock.

Nu skall jag försöka få i mig nått att äta, om det går...

Må gott!
Kramar

fredag 29 oktober 2010

Vecka 15 idag

Tänk vad veckorna går segt.... Men äntligen är vecka 15 här iallafall. Å första magbilden tagen där jag inte bara känner mig fluffig.
Min mage har dock varit svälld från tuttarna och ner sista 4 veckorna. Skumt. Men alla är vi anatomiskt olika.

Idag blir det myskväll. Idol på agendan.

Önskar alla en trevlig kväll!!
Kramar




torsdag 28 oktober 2010

Rastlös dag...

Denna dagen har varit lååång!!! Inte orkar jag göra nått heller. Tog mig en tripp till Rusta för att kolla om jag kunde hitta nå trevliga gardiner till vardagsrummet. Tja, skrattar, visst hittade jag, men efter en stor beslutsångest, lämnade jag butiken utan gardiner.

Vansinnigt törstig idag och svettas som en gris så fort jag somnar. Nätterna är värst. Badar i svett och vaknar aldeles kallsvettig varje morgon. Hormoooner!!!! Började denna dag med ett varmt bad. Mycket skönt.
Magen har varit mindre svullen, men stenhård hela dagen.
Fick hem mina mammajeans idag. La ett bud på Tradera och för 116 kr fick jag ett par superfina mammajeans. Ser inte ens använda ut. Jag kommer bo i dessa så länge jag kan. Helt underbara. Sitter snyggt över rumpan med. Jag som alltid har problem att hitta byxor som sitter bra över rumpan.

Nu kommer Pelle snart hem. Till kvällen planeras potatis och köttfärsgratäng. Å så lite mer ensam tid då han skall iväg igen på en gång. Domare i fotboll och inomhussäsongen kommer igång snart. Tjaha... Kanske nått bra på tv?!

Puss och kram
Lilla Cosmos & fjärren

onsdag 27 oktober 2010

Konstig dag.

Sovit och varit supertrött idag... Mått mer illa idag än på fler dagar. Trots detta vaknade jag vrålhungrig i morse och hör och häpna, fick i mig havregrynsgröt. Galet, jag har inte ätit gröt till frukost på flera år. Gott var det. Just nu sitter jag och mumsar ur en Alladin-ask... Blev akut sugen...

Haft konstiga stickningar i magen ett par dagar. Lite konstigt. Går i perioder och känns som man sätter in 15 synålar på samma ställe i livmodern och ner mot blygdbenet. Vet inte vad det är, men eftersom jag inte blöder eller mår dåligt, väljer jag att tolka det som växtvärk eller nått annat normalt. Får väl fråga barnmorskan om det blir värre.

Haft supergråtattack idag när jag kom på att jag missat bil-besiktningen, som jag redan betalat för. Trodde helt säkert att den var på fredag. Hela världen rasade samman. Bidde inga mamma-kläder denna månaden heller... Blir ytterligare 300 kr på besiktning+ att jag har körförbud från 1:a November..... F..........NNN!!!! Inte hormonvänlig händelse. Buhuuuuuu!!!!!!

Nu varma mackor, nerbäddad i soffan, med Alladin på magen.... Ja, å katten delar askens plats. Men hon är superduktig min lilla kelgris. Sedan jag blev gravid så har hon inte trampat på min mage. Hon lägger sig utefter min sida och upp med tassarna på min mage och myser. Hon förstår...

Kramis

tisdag 26 oktober 2010

Slöa-dag

Idag har det varit en riktig soffdag. Sovit och sett film. Ont i huvudet och lite illamående.
Vindruvor och nudlar till lunch. Pelle kämpade med att göra hemmagjord potatismos och stekt korv i kväll... Underbart!!!

Knytet måste växa utav bara attan, då det är lite molande mensvärk under dagarna och framförallt på kvällarna. Nu skall ju fostret dubbla sin vikt på en vecka, så jag antar att det inte är så konstigt. Ååååå, vad jag längtar efter de första sparkarna nu. Skulle vara fantastiskt att känna den lilla. Snart hoppas jag!!!

Är så glad... I veckan som var har vi fått tag på barnvagn (Emmaljunga), skötbord och en spjälsäng (IKEA). Allt detta i perfekt skick och till priset av 1500 kronor... Visst är det tidigt, men till det priset kändes det dumt att låta bli. Känns riktigt skönt att några av de dyra sakerna är klara. Nu söker vi med ljus och lykta efter att köpa eller låna ett babyskydd/bebisstol till bilen.

Nu skall slöandet fortsätta. Se film i kväll...
Kramar

måndag 25 oktober 2010

Vecka 14

Nu i vecka 14 har äntligen illamåendet börjat avta. Men vissa dofter och viss mat är helt otänkbart i min värld. Pasta och ris är no-no. Bara doften får det att vända sig i magen. Kunde äta detta de första veckorna. Nu är det potatis som gäller. Inte heller klarar jag att stå och steka mat. Lök är hemskt... *skrattar* Jag som normalt älskar lök. Doften av varm säng och hårshampo är kväljande. Konstigt va skumma saker som sker. Man blir en blodhund och varenda doft blir så tydlig och klar. Man känner precis allt!!!!

Jag passar på att vräka i mig frysta hallon, gröna äpplen, gröna vindruvor, satsumas, potatis, smörgåsgurka, pizzasallad. Godisråttan har hamnat i dvala. Konstigt. Jag har världens underbaraste sambo som kämpar med matlagningen i köket. Har nog aldrig testat att göra så mycket nya maträtter förr.

Sover fortfarande mer än någonsin. Har under hela graviditeten haft svårt att se på en bildskärm, så datorn har blivit ovanligt mycket stående i ett hörn. Bilden liksom flimmrar framför ögonen. Känner dock att jag sista dagarna har känt perioder av energi som inte funnits där på månader. Det är skönt.

Magen börjar synas nu och är svår att dölja. Alla kläder i garderoben är för små. Dyyyyrt... Inte vill man köpa för mycket kläder heller, då man endast kan ha dessa en begränsad tid.

Just nu längtar jag till ultraljudet i november. Hoppas att allt ser bra ut då... Oron släpper ju inte ändå, men man får lite nytt hopp. Så klart finns hela tiden katastroftankar av olika slag. Försöker ta dagen som den kommer.

Nyheten är sedan några dagar ute och är så tacksam för alla fina ord som jag fått... Kärlek!!

Vad har hänt?!

Den 2/9 fick jag ett positivt graviditetstest. Trodde aldrig denna dagen skulle komma för mig. Som jag kämpat genom år efter år, fertilitetsutredningar, hormoner, tabletter, sprutor och provrörsbefruktning. Jag hade börjat ge upp. Trodde det var safe sex helt och hållet, men ack vad jag bedrog mig. Till min lycka så klart....
I juli i år hade jag och mitt ex bestämt oss för att föra ett nytt försök. I planerna för framtiden fanns nytt försök genom IVF med. Men dessa planer låg på framtiden. Så efter våra egna uträkningar blev vårat lilla knyte i magen till den 2/8. Två veckor innan jag fick det glada beskedet, började jag bli vansinnigt trött. Trodde det var hösten som bidrog till detta. Men när yrsel och illamående började tillta började jag bli orolig för min hälsa. Var vaken 4 timmar om dygnet och fick hjärtklappning så fort jag reste mig upp. Helt galet. Började fundera på att kontakta läkare. Hade en trötthet som inte gick att beskriva med ord. Inte heller jämföra med nått i hela världen. Hade konstant mensvärk och trodde mensen skulle komma när som helst. Men icke. I juli gjode jag en tablettskrapning för jag hade blödit konstant i flera månader och efter detta inte en tillstymmelse till mens, trots att det var menat att rensa livmodern med tabletterna. Började som sagt fundera. Sa till Pelle att jag nog måste testa med ett grav test innan jag söker läkare. Han var tveksam... Men vi köpte ett test.
Det var ett + på stickan. Jag fattade ingenting. Satt i soffan och stirrade rakt ut i ingenstans, sprudlande på insidan och en miljon tankar i omlopp. Pelle for iväg och köpte två tester till. Vi var inte övertygade, det kunde väl inte stämma?!. Men även dessa blev +. Jag som har igenväxta äggledare och inte kan bli med barn... Lycka!!!!!
Nästa oro blev utomkvedshavandeskap. Tänk om ägget fastnat i äggstocken?! Väl hos gynekologen några dagar senare fick vi bra besked. Det såg bra ut och inne i min mage såg man ett litet hjärta slå. Minns fortfarande gynekologens ord: Miraklenas tid är inte förbi ännu. Kunde ju inte annat än att hålla med.
Med ens föll massa saker på plats. Varför jag hade varit så trött, yr, matt, och frossat i mängder av vitkål. Samt att min byst hade svällt, magen hade svält upp och varför kaffet var så vansinnigt äckligt helt plötsligt. Till saken hör att jag är kaffetunna och dricker hinkvis med kaffe. Jag var altså i vecka 6 enligt gynekologen.

Efter dessa omtumlande händelser har jag mått pyton. Inte ens kunnat behålla en mun  vatten. Till sist sökte jag läkare. Helt likblek och matt. Jag fick utskrivet Lergigan, mot illamåendet och dessa hjälpte något, så jag i allafall kunde få behålla nått att äta. Kämpa och stå ut och vara lycklig...