Graviditetskalender och annat bra för dig som är gravid finns hos Allt för föräldrar.

fredag 10 december 2010

Ultraljud nr 2

Igår var vi på ultraljud igen. Denna gången kunde barnmorskan hitta allt som man skulle. Vår lilla dotter, ja, för det blir en dotter, låg och sög på tummen. Denna gången var jag tvungen att hålla tillbaka tårarna. Sådan underbar upplevelse. Barnmorskan hittade alla stora kärl, aortan, njurar som fungerade, urinblåsa som fungerade, hjärtat med alla 4 kammar som slog som det skulle och klaffarna stängde samtidigt som de skulle. Hjärnan såg bra ut, samt ryggen, armar, ben, sittbenen, skelettet i ansiktet. Hon hittade munnen och det såg bra ut. Äntligen för första gången kände jag mig lite lugnare i graviditeten. Bebisen sparkar och sprattlar varje dag nu. Beroende på hur hon ligger, känner man mer eller mindre. Börjar känna mig riktigt rund om magen.

Puss och kram

onsdag 8 december 2010

v.20

Trööött... V 20

Inte särslilt stora förändringar den senaste tiden. Det sparkar och slår för fullt och magen har växt ganska mycket. Kanske inte mer synligt så, men man känner livmoderns kanter tydligt och märker att den växer.
Lite nervös, för i morgon är det dags för nästa ultraljud, eftersom de inte kunde bedöma hjärtat sist. Hoppas av hela mitt hjärta att allt ser bra ut. Indra skall följa med åxå och få se sitt syskon. Spännande för henne. Hoppas bara att hon blivit piggare. Hon har ju varit så febrig lilla skruttan.

Haft mycket huvudvärk och sovit otroligt mycket. Pepparkaksdegen ligger i kylskåpet och kommer väl hinna mögla bort innan jag orkar ta tummen ur och baka... Skärpning från min sida...
Nu måste jag stålsätta mig. Kommande veckan har något på agendan varje dag och det är inte allt för behagliga saker. Bla försäkringskassan. Har inte jättegod erfarenhet som sagt. Ångest kan man få för mindre.
Bilen skall in på lagning, då bildörren har pajat och jag är inte allt för smidig längre- Man måste krypa in från passagerarsidan för att kunna låsa upp dörren. Låset bara snurrar. Inte en gravid kvinnas dröm. Tillräckligt tycker jag med att det vräker ner snö och att rutorna är belagda med ett underbart tjockt lager is typ varje dag.

Min älskling investerade i ett par vinterskor till mig igår. Tack!!! Å tacka för att det finns rea... Gravid, dålig balans och högklackade blankslitna vinterskor är inget jag rekommenderar. *skrattar* Bambi på hal is.
Har på sista tiden fått inhandla trosor. Jag får liksom inte plats i mina vanliga. Det är inget man tänker på innan man blir gravid, men shit va obekvämt det kan vara med för små trosor som skär in både här och där och trycker in i magen så man både blir kissnödig och får kramp i livmodern. Hahahahaha... Skall ärligt säga att jag drömmer om riktiga tant-trosor, men så mesig skall jag inte bli. Boxer storlek big får duga. Annars tycker jag synd om min sambo. Han lever redan med en "grottmänniska" just nu. Avsaknad av myskläder gör att jag bor i pyjamas hemma.... Grrrrrrr... *asg* sexy.... Snacka om att Pelle har tålamod me mig.... Tack!!!!

Puss och kram alla!!!