Graviditetskalender och annat bra för dig som är gravid finns hos Allt för föräldrar.

onsdag 24 november 2010

Hjärtljud.

Fick lyssna på bebisens hjärtljud hos barnmorskan idag... Det var lika full rulle där inne idag som på ultraljudet igår... Hon sa som den andra barnmorskan igår, att det kommer bli en livlig krabat. Det bara skrapade i maskinen som lyssnade efter hjärtljuden då bebisen sparkade så dant. Hihihihi... Hjärtslagen låg på maxgränsen för vad de får på 160 slag. De skall ligga mella 120-160 slag.

Blodtrycket och blodvärdet var bra... Allt som allt från inskrivning har jag nu gått upp ca 4 kilo på ca 3 månader. Min livmoder är något större än normalt i denna vecka. Den når nu upp till naveln, vilket åxå kan förklara varför min mage ser så stor ut redan. Vissa har frågat om det är två.

Barnmorskan rekommenderade mig att prata med sjukgymnasten i kommunen som informerar om smärtor/krämpor under graviditeten då jag har känningar i svanskotan, som tydligen handlar om de bakre ligamenten. Man träffas en lite grupp och får info om vad man kan känna/förvänta sig som är normalt. Man kan ställa frågor mm.

Har haft lite mensvärk av och till. Lite var ok, men blir det mer skulle jag söka akut för att kolla upp det. Inte för att jag är orolig nu, men skriver detta för jag vet att det finns några gravida som läser bloggen och åxå har funderingar.

Snart skall lilla Cosmos iväg till doktorn och bli vaccinerad. *skrattar* Jag far mellan hemmet och olika vårdinrättningar...

Puss och kram

1 kommentar:

  1. Upp till 160 spm bara? Va till förlossningen för ett tag sen pga smärta mm och då låg bebis hjärtljud på 165-175 slag :-o O det tyckte den barnmorskan va helt okej. Hoppas jag inte har blivit lurad. Fast bebis verkar må bra ändå :)

    Himla kul o få höra hjärtat slå iallafall. Lika magiskt varje gång :D

    SvaraRadera