Graviditetskalender och annat bra för dig som är gravid finns hos Allt för föräldrar.

fredag 10 december 2010

Ultraljud nr 2

Igår var vi på ultraljud igen. Denna gången kunde barnmorskan hitta allt som man skulle. Vår lilla dotter, ja, för det blir en dotter, låg och sög på tummen. Denna gången var jag tvungen att hålla tillbaka tårarna. Sådan underbar upplevelse. Barnmorskan hittade alla stora kärl, aortan, njurar som fungerade, urinblåsa som fungerade, hjärtat med alla 4 kammar som slog som det skulle och klaffarna stängde samtidigt som de skulle. Hjärnan såg bra ut, samt ryggen, armar, ben, sittbenen, skelettet i ansiktet. Hon hittade munnen och det såg bra ut. Äntligen för första gången kände jag mig lite lugnare i graviditeten. Bebisen sparkar och sprattlar varje dag nu. Beroende på hur hon ligger, känner man mer eller mindre. Börjar känna mig riktigt rund om magen.

Puss och kram

3 kommentarer:

  1. Grattis till en flicka! Hoppas på att få veta könet på tillväxtultraljudet den 20/12 :P Hoppas inte navelsträngen är i vägen igen. Vad skönt att allt såg bra ut! Jag hoppas oxå på glädjande besked. Magen har växt bra mycket men jag går inte upp i vikt mot vad som ses som normalt =/ 3kg plus på 28 veckor, och jag hör inte till den "smala sortens" personer..

    SvaraRadera
  2. Va sa jag "en tjej" =) Ahhh känns bra att ha rätt ;)
    ha nu så mysigt resten av graviditeten nu när du vet att allt är bra! Kram

    SvaraRadera
  3. Underbart vännen! Men varför höll du tillbaka tårarna? Man får bööööla! ;) Det finns ju inget mer underbart! Puss älskling!

    SvaraRadera